Arbata biurams ir restoranams. Kokia gi tai arbata? Kuo ji skiriasi nuo visų kitų arbatų? Kokius kriterijus turėtų atitikti arbata, kuria galėtumėte drąsiai vaišinti savo svarbiausius verslo partnerius ar svečius įžengusius pro jūsų biuro duris? Kokia arbata įkvėptų jūsų įmonės kolegas kiekvieną rytą žvaliai kibti į darbus ir dienos eigoje suteiktų jėgų bei energijos? Kokia arbata sužavėtumėte savo restorano ar viešbučio svečius, kaip ji turėtų būti pateikta, kokiuose arbatinukuose, kokiuose puodeliuose? Mūsų įsitikinimu arbata įmonių biurams ir restoranams turi būti kokybiška, skani ir elegantiška. Aptarkime kiekvieną savybę plačiau.
1. Arbata biurams ir restoranams – tai kokybiška arbata
Pirmiausia arbata turi būti kokybiška. Tam, kad galėtume suprasti kas yra kokybiška arbata verta pradėti nuo atsakymo į klausimą kas apskritai yra arbata? Arbata – tai gėrimas gaunamas karštu vandeniu užpylus specialiai paruoštus kininio arbatkrūmio (lot. Camelia sinensis) lapelius. Lietuvoje arbata taip pat įprasta vadinti karštus gėrimus gaunamus užpylus žolelės ar vaisių gabaliukus. Visgi tikroji arbata yra gaunama užpylus minėto kininio arbatkrūmio lapelius, o karštiems žolelių ir vaisiniams gėrimams vadinti tikslesnis terminas ypač anglų kalba būtų herbal infusion arba fruit infusion.
Išskirtume šiuos pagrindinius kriterijus kokybiškai arbata nustatyti:
- arbatos kilmė (privalumas, jei arbata yra atkeliavusi iš žymių arbatos laukų, pavyzdžiui, Darjeeling arbatos laukų Indijoje),
- arbatos skynimo būdas (privalumas, jei arbata skinta rankomis, taip arbata nuskinama kruopščiau nei mechaniniu būdu, pavyzdžiui, naudojant žirkles),
- skinami viršutiniai lapeliai (privalumas, jei skinami du jauniausi viršutiniai arbatkrūmio lapeliai bei pumpurėlis, jie suteikia geriausia skonį. Jei skinami žemiau esantys arbatos lapeliai, arbata nebebus laikoma aukščiausios kokybės),
- lapelių gradacija (kartais ant arbatos dėžučių galite pamatyti užrašytas tokias raideles kaip FOP, FBOP ir t.t. Tai arbatos lapelių dydžio gradacijos (angl. tea leaf grade). Privalumas, jei arbatos lapelių gradacija yra nurodyta, ji padės suprasti, ar arbatos lapeliai yra pilno dydžio ar smulkinti, bei koks pumpurėlių kiekis arbatoje),
- gamintojo patirtis (Arbatos kokybei didelę reikšmę turi ir pats gamintojas, jo patirtis. Privalumas, jei arbatos gamintojas turi ilgametę patirtį, pats prižiūri visą arbatos gamybos procesą, gali pateikti kokybės kontrolės sertifikatus, turi patyrusių arbatos meistrų komandą (angl. tea taster)).
2. Arbata biurams ir restoranams – tai skani arbata
Arbata, kuria vaišinsite savo svarbiausius klientus, komandą ar savo restorano svečius, turi būti puikaus skonio. Nuo ko gi priklauso arbatos skonis? Didžiąja dalimi arbatos skonį nulemia arbatos kokybė. Rūšinė arbata iš jauniausių arbatos lapelių, skinta rankomis, su nurodyta arbatos lapelių gradacija iš patikimo gamintojo sužavės savo turtingu skoniu bei aromatu. Tuo tarpu žemesnės kokybės arbata nenustebins savo skonių įvairove ar aromatu. Kiti svarbūs veiksniai lemiantys paruoštos arbatos skonį yra vandens minkštumas bei vandens temperatūra. Naudokite minkštą vandenį, taip gausite tyresnį arbatos skonį, o vandens temperatūrą parinkite pagal ruošiamos arbatos rūšį. Kuo arbata mažiau fermentuota, pavyzdžiui, baltoji arba žalioji tuo vandens temperatūra turi būti mažesnė apie 60-70°C, labiau fermentuotoms arbatoms kaip ulongo, juodąjai ar puerh arbatai galite naudoti beveik verdantį vandenį.
Dar vienas klausimas, kuris jums gali kilti „kokių arbatų rūšių verta turėti savo įmonės virtuvėlėje ar restorane?“. Pagrindinės arbatų rūšys, kurias vertėtų turėti, yra juodoji arbata (gali būti vieno arbatų sodo, pavyzdžiui, Darjeeling laukų juodoji arbata iš Indijos, taip pat galite pasirinkti juodąją arbatą, sudarytą iš kelių juodųjų arbatų, pavyzdžiui, English Breakfast), žalioji arbata (gali būti vien iš žaliosios arbatos lapelių arba paskaninta gėlių žiedlapiais), žolelių arbata (verta pasirinkti kelių žolelių arbatą, taip pat verta turėti taip vadinamų vienos žolelės arbatų kaip mėtų arbata, ramunėlių arbata, pankolio arbata, imbiero arbata), vaisinė arbata (išsirinkite pagal skonį, tik atkreipkite dėmesį į vaisinės arbatos sudėtį, ar tikrai arbatoje yra vaisių gabaliukų, uogų? Kai kurios vaisinės arbatos tėra juodosios aromatizuotos arbatos), raudonoji arba rooibos arbata (taip pat labai populiari arbata, išsiskirianti tuo, kad yra gaminama ne iš kininio arbatmedžio, o iš siauralapių raibstelgių ir neturi kofeino, todėl puikiai tinka gerti visos dienos metu).
3. Arbata biurams ir restoranams – tai elegantiška arbata
Išskirtinė mėgavimosi arbata patirtis prasideda pažvelgus į elegantišką arbatų stovelį, kuriame patogiai matome visas arbatų rūšis patraukliose dėžutėse. Toliau paliečiame mūsų pasirinktą elegantišką plikomos arbatos pakelį su permatomu langeliu, pro kurį pažvelgus galime grožėtis arbatos lapeliais. Plikomos arbatos pakelį užkabiname už jaukaus balto porcelianinio arbatinuko ąselės, kelias akimirkas palaukiame ir netrukus galime vaišinti savo biuro ar restorano svečią nuostabia arbata. TEEKANNE arbatinukus, puodelius arbatai, arbatų stovelius galite patogiai apžiūrėti čia.
Kas esame mes?
Mes esame žmonių komanda, kurios misija yra kiekvieną dieną padėti įmonių biurams, restoranams bei viešbučiams visoje Lietuvoje kurti išskirtinę mėgavimosi arbata patirtį. Tikime, kad kokybiškos ir solidžios arbatos puodelis padės jums kurti šiltesnius santykius bei stipriais prisidės prie jūsų verslo sėkmės. Esame vieninteliai oficialūs išskirtinių vokiškų arbatų TEEKANNE atstovai Lietuvoje. Jei paklaustumėte kuo TEEKANNE arbata išsiskiria iš kitų arbatų? Geriausia būtų atsakyti mūsų klientų žodžiais: „TEEKANNE arbata pralenkia kitas arbatas savo kokybišku skoniu“, „mums labai patinka šiuolaikiškas arbatų pateikimas – pailgi plikomos arbatos maišeliai “, „TEEKANNE arbatinukai bei stoveliai tobulai dera prie mūsų įmonės biuro dizaino“. Mūsų žodžiais TEEKANNE – tai arbata užauginta žymiausiuose arbatų laukuose visame pasaulyje, kruopščiai nuskinta rankomis, daug kartų rūpestingai patikrinta bei sukomponuota geriausių arbatos meistrų Vokietijoje. Geriausias būdas įvertinti, paragauti patiems.