Tai augalas augantis atogrąžose (tropikuose) ir paatogrąžėse (subtropikose). Didžiausios šių augalų augintojos yra Šri Lanka, Indonezija ir Vietnamas. Tai augalas, kuris net tik suteikia pikantiškumo jūsų maistui, bet ir sušildo jūsų kūną iš vidaus. Kalbame apie imbierą. Tai neįtikėtinai visapusiškas augalas naudojamas ne tik kaip prieskonis, bet ir kaip vaistinis augalas. Šiuo metu yra ypač populiari imbiero arbata, kuri džiugina savo maloniu aštrumu ir sušildo atėjus vėsesniems orams.
Imbieras kaip ir ciberžolė, galangalas ir kardamonas yra vienas iš imbierinių šeimos augalų, augantis iki dviejų metrų aukščio. Po derliaus nuėmimo imbierą galima naudoti tiek šviežią tiek ir džiovintą. Ar žinojote, kad imbiero dalis, kurią naudojame virtuvėje, iš tiesų nėra šaknis? Teisingesnis pavadinimas būtų imbiero šakniastiebis. Geriausios kokybės imbieru yra laikomas Jamaikos imbieras. Taip pat „Malabaro“ imbieras bei Vakarų Afrikos imbieras. Pastarasis turi didžiausią aitrumo laipsnį.
Imbiero skonis gali būti derinamas su įvairiais maisto produktais – citrusinių vaisių, žolelių, pavyzdžiui, mėtų arba citrinžolės. Imbiero ryškumas puikiai dera su saldumu. Derinių gausa leidžia kultūroms visame pasaulyje integruoti imbierą savo virtuvėje. Imbieras atgaivina kiekvieno sezono metu. Šaltas vasarą ir šiltas žiemą.
Kviečiame pasimėgauti Teekanne imbiero arbata su citrina. Šioje arbatoje atrasite malonų imbiero aštrumą ir gaivinančios citrinos natas. Sudedamosios dalys: imbierai (51%), citrinžolės (25%), citrinų žievelės (10%), citrinmirtė (8%), saldymedžių šaknys.