Žalioji arbata kiekvieną kartą nudžiugina savo gaiviu aromatu. Čia rasite visus atsakymus į svarbiausius klausimus. Kaip užauginama ir kaip gaminama žalioji arbata? Kas padaro ją tokia ypatinga?
Žalioji arbata – kas tai?
Žalioji arbata kaip ir juodoji, baltoji, ulongo bei puerh yra pagaminama iš to paties arbatos krūmo (Camelia Sinensis) lapelių bei pumpurėlių. Pagrindinis skirtumas tarp šių įvairių arbatos rūšių yra arbatos lapelių fermentacijos lygis
Arbatos lapelių fermentacija – čia glūdi paslaptis
Fermentacijos metu arbatos lapelių sultys sureaguoja su ore esančiu deguonimi. Šis procesas prasideda nuimant derlių, kai skinami arbatos lapeliai. Toliau arbatos gamintojai arbatos lapelius ridena specialiuose suktuvuose, kad arbatos lapeliai išskirtų dar daugiau sulčių. Gaminant tam tikras arbatos rūšis, pavyzdžiui juodąją ir ulongo, fermentacija yra specialiai naudojama tam, kad lapeliai įgautų tamsią spalvą ir arbatai būdingą aromatą. Žaliosios arbatos gamybos procesas šiek tiek skiriasi …
Žalioji arbata: gamyba be fermentacijos
Siekiant, kad žalioji arbata kuo mažiau fermentuotųsi, ji yra atsargiai ir rūpestingai skinama rankomis. Netrukus po derliaus nuėmimo arbatos lapeliai yra pakaitinami skrudinant arba garinant. Tai sustabdo fermentaciją ir sukuria gaivų žaliosios arbatos skonį bei išlaiko žalsvą arbatos lapelių spalvą.
Ar žaliojoje arbatoje yra kofeino?
Iš tiesų, kaip ir visose Camellia Sinensis genties arbatose, žaliojoje arbatoje yra kofeino. Kofeino yra jauniausiuose arbatos augalo lapeliuose, kurie dažnai naudojami žaliosios arbatos gamybai. Kadangi žalioji arbata yra nefermentuota, kofeinas išlieka žaliosios arbatos gėrime.
Išbandykite Teekanne žaliąją arbatą.